CÍM: 4030 Debrecen, Bihari u. 39.
MOBIL: +36 70 638 8999
E-MAIL: INFO@MILLERALARM.HU

Hő- és füstelvezetés

A füst akadályozza a tűzoltókat a tűzfészek megtalálásában és megnehezíti a menekülést a többi ember számára is. A füstmérgezés is egy olyan veszélyforrás, amelyet nem szabad alábecsülni. Már öt levegővétel is elegendő, hogy elveszítsük az eszméletünket.

Füst terjedése füstelvezető rendszer nélkül

ho-es-fust-4

Gravitációs vagy gépészeti füstelvezetés alkalmazása

Előnyei és jellemzői
- Kivezetik a forró gázokat és gőzöket
- Elhatárolják a füstöt
- Füstmentes tereket hoznak létre
- Segítik az épület gyors kiürítését
- Lehetővé teszik a tűzfészek lokalizálását
- Segítenek elkerülni az ún. “flashover”-t
- Lehetővé teszik a tűzoltók azonnali munkáját

A biztonság és a védelem első helyen áll a szükségletek fontosságának sorrendjében. Ezért az ember mindent elkövet a magas szintű biztonság és védelem érdekében. Ez különösen a tűzmegelőzésben szembetűnő. A tűz hatását csökkentő aktív és passzív intézkedéseknek széles tárháza áll rendelkezésre.

Parkolóházak, mélygarázsok füstelvezetése

ho-es-fust-5

 

A parkolóházak füstelvezetése speciális tervezőmunkát igényel. A mélygarázsokban és parkolóházakban alkalmazott rendszereknek kettős szerepük van. Egyrészt a füst kezelése, másrészt a szénmonoxid szint csökkentése.

Személyre szabott megoldásokat kínálunk különböző épülettípusok esetén is. Legyen szó apartman jellegű épületről, bevásárlóközpontról, raktárról, gyárról vagy egyedül álló épületről.

 

Füstelvezetés profin, a biztonság megteremtésének érdekében!

Gépészeti füstelvezetésGépészeti füstelvezetés, professzionális kivitelezés, hosszú távú megbízhatóság. Ne bízza a véletlenre a körülményeket, teremtse meg a biztonságot!

Bizonyos épületeknél az üzemeltetők hiába tesznek meg mindent a biztonságos környezet kialakításáért, sajnos sok esetben probléma van a füstelvezetéssel. Gyakran a régi rendszer nem tudja kiszolgálni az épületben tartózkodókat, máskor pedig teljesen hiányzik ehhez a megfelelő technikai háttér. Nagyon fontos, hogy az üzemeltetők ne feledkezzen meg a megfelelő füstelvezetésről, ugyanis enélkül komoly kockázati tényezők lehetnek az épületen belül. A füst nagy mértékben nehezítheti a menekülést, a füstmérgezés pedig nagyon súlyos veszélyforrás, ami emberéleteket is követelhet. Amennyiben Ön is szeretné növelni a biztonságérzetet, és felkészülne a legváratlanabb eseményekre is, forduljon hozzánk bizalommal a gravitációs vagy gépészeti füstelvezetésért!

A gravitációs vagy gépészeti füstelvezetéssel lehetősége van növelni a területen dolgozók biztonságérzetét. Cégünk professzionális megoldásokat kínál az érdeklődőknek, rendszereink hosszú éveken át problémamentesen kiszolgálják a létesítményeket, és gondoskodnak a veszélyforrások csökkentéséről. Az általunk kínált alternatívának több előnye is van, például füstmentes tereket képesek létrehozni, kivezetik a forró gázokat, gőzöket. A megfelelően kivitelezett füstelvezetéssel számos kellemetlenséget, tragikus helyzetet meg lehet akadályozni. Ha korszerűsítené a létesítményt, újraterveztetné a rendszert, mindenképp gondoljon vállalkozásunkra és a professzionális füstelvezetésre!

Biztonság és védelem mindenekelőtt, forduljon hozzánk bizalommal, és kérje közreműködésünket a rendszer kialakításában! Ügyfeleink számára megbízható, színvonalas alternatívákat kínálunk. Honlapunkon bővebb információkat is találhat vállalkozásunkról, szolgáltatásainkról. Ha kérdései lennének, keressen minket bátran a megadott elérhetőségeinken, ahol munkatársaink készséggel állnak az érdeklődők rendelkezésére.

Hő- és füstelvezetés az élet védelme érdekében

hő- és füstelvezetésA hő- és füstelvezetés fontosságát nem lehet elégszer hangsúlyozni, hiszen emberéletek múlhatnak rajta – ne feledkezzen meg róla!

Egy tűzeset már önmagában is elég komoly gondokat okoz, ám az emberek kimenekíthetőek az épületből, ha sikerül elkerülniük a lángokat, erre pedig több megoldás is létezik. A füst azonban alattomosabb, ráadásul egy bizonyos szempontból sokkal veszélyesebb is, mint a lángok, amik létrehozzák azt. A füstmérgezés valós veszélyt jelent egy tűzesetnél, hiszen elegendő mindössze néhány lélegzetvétel is ahhoz, hogy az épületben rekedt emberek elveszítsék az eszméletüket – éppen ezért fontos a megfelelő füstelvezető rendszer kiépítése minden olyan épületben, ahol sokan tartózkodhatnak.

füstelvezetésen túl a rendszer a hő elvezetéséről is gondoskodik, ami egy szempontból kiemelten fontos: megakadályozza a teljes belobbanást, szakszóval élve az úgynevezett “flashover” jelenséget, ami az egyik legveszélyesebb jelenség egy tűzesetnél, és aminek kiváltó oka a hősugárzás. Az égés folyamán keletkező hő az egész helyiség mennyezetén szétterjedve gyulladási hőmérsékletre melegíti a gyúlékony gázokat és a berendezési tárgyakat – ez hozza létre a flashovert. Ilyenkor a tűzoltási folyamat leáll, ráadásul az épületben rekedt emberek az esetek többségében nem élik túl a sok száz °C-os hőmérsékletet. A hőelvezetés tehát legalább annyira fontos, mint a füst elvezetése, de szerencsére mindkét feladatot elláthatja ugyanaz a rendszer, csupán ki kell építeni.

Ha szeretné elérni a tökéletes biztonságot, és ehhez a lehető legkorszerűbb megoldásokat választaná, cégünk az Ön rendelkezésére is áll! Bízza ránk a füst- és hőelvezető rendszer kiépítését, és teremtsük meg együtt a teljes körű védelmet!

Amennyiben felkeltettük az érdeklődését, és bővebb információra lenne szüksége a hőelvezetéssel és füstelvezetéssel kapcsolatban, illetve, ha szeretne megbízni bennünket a rendszer megtervezésével és kivitelezésével, forduljon hozzánk bizalommal megadott elérhetőségeink egyikén, és kérjen árajánlatot!

Hő- és füstelvezetés: biztonság az első pillanattól kezdve

hő- és füstelvezetéshő- és füstelvezetés a legfontosabb feladatok egyike a tervezési fázisban. Velünk professzionális megoldásokra és maximális biztonságra számíthat!

Az épületek tervezése során sokféle szempontot kell figyelembe venni funkciótól függően, ám egyetlen tényező minden projekt esetében prioritást élvez, ez pedig a biztonság. Az emberi életek és anyagi károk elkerülése érdekében minden veszélyforrás nagy figyelmet érdemel, köztük különösen jelentős a tűzbiztonság, és ezzel összefüggésben a hő- és füstelvezetés.

A standard konstrukciók nem feltétlenül tudnak hatékony és teljes körű védelmet biztosítani, ezért mi minden megbízást egyedi esetként kezelünk. Bármilyen épülettípusról legyen is szó, tevékenyen részt veszünk a tervezési fázisban, hogy a hő- és füstelvezetés garantáltan problémamentes legyen.

Amennyiben szolgáltatásunk felkeltette érdeklődését, forduljon hozzánk bizalommal, és ismerje meg közelebbről, hogyan tudjuk támogatni a biztonságos környezet kialakítását az Ön projektje esetében!

Hő- és füstelvezetés egyedi megoldásokkal

hő-és füstelvezetéshő-és füstelvezetés a modern épületgépészeti megoldások kitűnő képviselője. A különböző használatban lévő ingatlanok, parkolóházak, irodák és gyárak számára egyaránt fontos a tűzvédelem és a munkavédelmi előírásoknak való megfelelés. A tűz különösen veszélyes, mert gyorsan terjed és nemcsak a lángok jelentenek veszélyt, hanem a közben keletkező füst, valamint gőzök és gázok is.

hő- és füstelvezetés speciális konstrukció, körültekintő tervezés eredménye. A rendszert úgy alkották meg, hogy a füstöt gyorsan és hatékonyan tudja elvezetni arról a helyről, ahol a tűz lángol. A füsttől mentes helyeken lehetővé válik az azonnali mentés és a gyors evakuálás, megelőzhető a tűz berobbanása.

hő- és füstelvezetés telepítése minden épületben ajánlott, hiszen a modern épületgépészeti megoldások mindenkinek az érdekeit szolgálják.

Tudjon meg többet erről a korszerű hő- és füstelvezető rendszerről a honlapunkon szereplő elérhetőségek egyikén! Személyre szabott megoldást kínálunk az ingatlanokra és a megrendelői igényekre tervezve.