CÍM: 4030 Debrecen, Bihari u. 39.
MOBIL: +36 70 638 8999
E-MAIL: INFO@MILLERALARM.HU

Ubiquiti hálózati rendszerek

ubi

A Ubiquiti egy amerikai cég, amely 2005-ben jelent meg a piacon és azóta hihetetlen sikereket ért el, gyakorlatilag a föld minden pontján képviselteti magát termékeivel, amely paletta olyan széles hogy semmilyen szegmenst sem hagyott ki.

Alapvetően vezeték nélküli eszközöket gyárt, amely palettát kiszélesített a szolgáltatói ipartól az otthoni termékekig, okos otthonokig. Eszközei megfizethető árukkal, megbízhatóságukkal, sokoldalúságukkal, egyszerűségükkel pontosan megtalálta azt az egyensúlyt, ami eredményezi ezt a dinamikus fejlődést, ami még ma is tart. Mára már nincs olyan informatikában jártas szakember, aki ne ismerné ezen termékeket.

Szoftveresen az átláthatóság rugalmasság, modern letisztult felület, hardveresen átgondolt, sallangmentes hatékony forma, megbízható alkatrészekből összeállított elektronika jellemzi, amely a legszélsőségesebb körülmények között is üzembiztos. Telepítéskor nem igényelnek semmilyen kiegészítő eszközöket, beállításuk egyszerűen, gyorsan elsajátítható. A Ubiquti egységes platformra törekszik, a cég teljes palettája hasonló. Rendszeres frissítésekkel, termékcsalád megújítással biztosítja, hogy innovatív maradjon, elérhető áron a legmodernebb technológiát nyújthassa. A vezeték nélküli antennái pont-pont kapcsolatnál illetve pont-multipont kapcsolatnál néhány száz métertől több tíz kilométerig 100% os rendelkezésre állást, statikus sebességet biztosítanak.

Volt idő, mikor a vezeték nélküli rendszerekről az embereknek az instabilitás jutott eszébe, befolyásolta a működést az időjárás, költségesek voltak az eszközök. Ma már ilyenek nincsenek, tökéletesen helyettesíteni tudják a vezetékes rendszereket, sőt feleslegessé válnak a költséges elavuló, esztétikailag zavaró vezetékek. Régen elképzelhetetlen volt két telephely informatikai hálózatának több tíz kilométeres összeköttetése csak súlyos költségekkel járó időigényes hálózatépítéssel. Ezekkel az eszközökkel nem vagyunk helyszínhez kötve. A kliensek, legyenek azok kamerák, ip alapú kaputelefonok, számítógép állomások, ipari vezérlő rendszerek, mobilisak lehetnek, nem köt minket a fizikai távolság, nem kell vezetékhálózatot építeni, van ahol ez nem is kivitelezhető. Alépítménnyel nem rendelkező telephelyek fejlesztésekor sem kell azon aggódnunk, hogy a költségesen megtervezett, költségesen megépített vezetékes rendszer, a telephely későbbi módusulásakor nem képes lekövetni a változásokat vagy a kapacitása nem lenne elegendő. Vezeték nélküli eszközökkel nem köt minket semmilyen korlát, szabadságunk határtalan. Természeti csapáskor, egy vezetékes struktúránál a teljes rendszer megsemmisülésének kockázata fent áll a kábeles összeköttetések miatt. Egy vezeték nélküli rendszernél, amely sziget alapú, maximum csak részleges kiesés, meghibásodás lehetséges, semmiképpen a teljes rendszer megsemmisülése, ezáltal a helyreállítás költségei alacsonyak maradnak.

Az otthoni, kisirodai felhasználásnál az UNIFI wifi antennái képesek szinkronizáltan működni, több darabot telepítve nem marad wifi nélküli területünk. Beállítható vendég hálózat, amely teljesen elszeparált a belső fontos adatokat tartalmazó hálózatól. Virtuális hálózatokat is képes kezelni, amivel plusz eszközök telepítése nélkül terjeszthetjük ki belső hálózatainkat. Irodákban megvalósítható vele a teljesen vezetéknélküli iroda, ahol nem vagyunk fali végpontokhoz kötve, egyetlen eszközzel sem, kedvünkre rendezhetjük át irodánkat a hatékonyabb munkavégzés érdekében.